Desserts and more

Dessertjes en andere lekkernijen om van te genieten
 
Desserts and more

Een nieuw begin

Na achttien jaar trouwe dienst en intensief gebruik, liet onze oven vorige week met veel rook en stank weten dat hij er de brui aan gaf. Een nieuwe oven is een beetje opnieuw beginnen: welke temperatuur, welke baktijd… Back to basic dus met de quatre-quarts cake waarmee ik zoveel jaren …

Zoetzuur

Er woont hier bij dessertsandmore een echte (zoetzure)saus liefhebber. Een vriend bezorgde me een Thermomix recept voor chili jam, dat was dus zeker het proberen waard! Je hebt enkel (veel) chilipepers, suiker, witte wijnazijn en look nodig. De vissaus in het originele recept liet ik achterwege. Het resultaat mag er …

Kippetje dragon

Een gastoptreden! Het ‘Kippetje dragon’ dat Tim maakte was niet alleen heel lekker, alles was goed gelukt en smeekte gewoon om foto’s! Het recept komt uit het boek ‘Simple Food’ van Sergio, die zich bij het eten van deze Franse klassieker altijd even in Parijs waant…

Bûche de Noël

Opnieuw een thermomix recept: kerststronk! Iets gelijkaardigs hadden we eerder al wel eens gemaakt, maar het was altijd moeilijk om de biscuit op te rollen. Met het deeg gemaakt in de thermomix, was het een fluitje van een cent.

Brood

Een mens wordt niet elke dag een halve eeuw oud. Dergelijke verjaardag verdient iets extra, dus waar we het al lang over hadden kwam er: een thermomix. En zo startte de dessertsandmore-familie haar ontdekkingstocht in deze toch wel nieuwe manier van koken. Het eerste wat we gemaakt hebben was soep …

De zomer in een potje

Wie me een beetje kent, weet dat ik geen tomaten lust, ondanks alle inspanningen van mijn mama om me dat als kind te leren eten. Maar in bewerkte vorm: soep, saus,… vind ik het wél lekker. Voor dit veggie gerecht, heb je gekonfijte tomaten nodig. Die maak ik dan ook …

Kersenclafoutis

C’est le temps des cerises, dus hét moment om kersenclafoutis te maken. Uit mijn boekje “Desserts et douceurs de mon enfance”. Het is eigenlijk zeer simpel: 6 eieren, 200 gr suiker, 150 gr bloem en 75cl melk. En 500 gr ontpitte kersen! Het was geleden van toen de kinderen klein …

Granola

Een vijftal jaar geleden schreef ik over de muesli die ik zelf maakte, en die ik veel lekkerder vind dan kant-en-klaar gekochte. Intussen weet ik dat waar ik toen over schreef, geen muesli is maar granola. Want sinds ik granola begon te maken, vroegen we ons natuurlijk af wat het …

Charlotte

Nog een recept uit mijn allernieuwste boek: “Charlotte au chocolat”. Op het eerste zicht lijkt dit wel wat op de Gateau truffé, de allereerste post uit deze blog. Maar het recept is toch wel heel anders en vooral: je hoeft geen 400gr chocolade te raspen! De koekjes worden ondergedompeld in …