Appeltaart in Parijs

Oude appeltaart, al ontelbare keren gemaakt, dus het eerste recept om uit te proberen in ons Parijse keukentje. Zonder weegschaal, zonder bakvorm… Gelukkig is dit een recept waarbij je amper moet wegen. Behalve de boter, maar intussen kan ik 25 gram boter wel ongeveer inschatten. Een andere uitdaging was de …

Zeeuwse bolussen

Bijna vier jaar nadat we er op vakantie waren, ruim een jaar nadat ik een recept zocht en afdrukte, is het er eindelijke van gekomen: Zeeuwse bolussen! Jammer genoeg heb ik de bron van het recept niet mee afgedrukt, maar je vindt er voldoende online. En de foto’s… tja, echte …

Twintig!

Onze kersverse twintigjarige koos tiramisu als verjaardagsvieruurtje. Een dessert dat ik wel eens vaker maak, en hier ook al enkele keren de revue passeerde. Daarom ging ik aan de slag met de versiering. Want werd hij nu 10100, 14, 24 of XX? En wisten jullie dat 20 een driehoekig piramidegetal …

Bavarois

Een bekentenis… ik maak niet graag bavarois. Dat lange roeren! Eerst om de vanillesaus te laten binden, daarna om alles te laten afkoelen vooraleer de room erbij te doen. Lekker is het wél natuurlijk, dus eens per jaar pak ik al mijn moed bij elkaar en begin te roeren. Het …

Marquise

O jee, het is al juni en ik heb nog geen enkel dessert gemaakt van het to-do lijstje voor 2019! Gelukkig zijn er lange weekends en studenten die wat extra verwenning kunnen gebruiken. Dit vinden ze een top-vieruurtje, dat we jaren geleden voor het eerst aten bij vriend Didier, die …