Zoet 2019!

Op de valreep… mijn laatste dessert-voornemen van 2018 gemaakt: √©clairs! Soesjes gevuld met heerlijke banketbakkersroom, volgens het recept van Roger Van Damme. Al lukte het vullen me niet zo goed deze keer, dus heb ik de koekjes opengesneden zodat er lekker veel cr√®me in de √©clairs kon. Een kleine rondvraag …

Hartenwafels

Vandaag aten we hartenwafels. Hiervoor gebruik ik het recept van Roger Van Damme, ook online te vinden:¬†recept wafels. Met het hartenwafelijzer bakken we telkens vijf hartjes. Om de beurt krijgen de Desserts and more gezinsleden dan twee wafeltjes. Om te beleggen met boter en suiker, slagroom, confituur,…

Yoghurtnest

Voor mijn verjaardag dit jaar kreeg ik een¬†yoghurtnest. Een prima manier om zelf yoghurt te maken. Het is heel eenvoudig! Je hebt nodig: yoghurt om mee te starten, glazen potjes (niet te groot), een keukenthermometer en natuurlijk het yoghurtnest. Verwarm de melk tot 50 ¬įC, doe er een lepel yoghurt …

Mayonaise

Het einde van de vakantie nadert, het werd dus hoog tijd om aan het mayonaise experiment te beginnen! Toen het zo warm was, leek het me geen goed idee, nu had ik geen excuus meer. Vol goede moed verzamelde ik alle ingredi√ęnten en begon het recept uit het kookboekje De …

Appel-Peer Crumble

Met alle vakanties en kampen van de diverse dessertsandmore gezinsleden, waren we slechts zelden met z’n vieren thuis. Resultaat: de appelen en peren bleven liggen en waren niet zo lekker meer om uit het vuistje op te eten. Tijd om crumble te maken! Ik gebruikte het recept dat ik eerder …

Vakantie!

Het is vakantie! Dat vierden we met een tiramisu. Nu is het tijd om te ontspannen, en misschien komt het er wel van in juli of augustus: zelf mayonaise maken. En éclairs. Geniet van de zomer!