Herfst = notencake
Herfsttijd is notentijd, lekker om zo van te snoepen óf om in een cake te verwerken. Vervang de gewone suiker door donkerbruine kandijsuiker en voeg naar smaak noten toe.
Herfsttijd is notentijd, lekker om zo van te snoepen óf om in een cake te verwerken. Vervang de gewone suiker door donkerbruine kandijsuiker en voeg naar smaak noten toe.
In september bleef het hier in België nazomeren. Zo kon ik van mijn nieuwe French Press, een verjaardagskado, ook in de tuin genieten. Met een lekker stukje broodpudding tussen de zonnebloemen.
Voor mijn eigen verjaardag, trakteer ik mijn collega’s op koekjes. Ook mijn gezinsleden zijn er dol op, de kinderen delen ze graag uit op school aan hun vrienden… Daarom maak ik veel koekjes! Het recept komt uit een kinderkookboek: recept cookies.
Een vakantiesouvenir… heel lekker, snel klaar en iedereen hier in huis is er fan van. Het is de oranjebloesem die er net dat extra aan geeft. Ik haalde het recept uit een boekje dat we een paar jaar geleden op vakantie in Bretagne kochten: recept Bretoense taart.
Tijdens de grote vakantie heeft Niel voor ons gekookt. Hij stelde een heel menu samen en wij werden verwacht in het restaurant “De lekkere keuken”. We begonnen met een veelkleurige aperitief. Daarna kregen we lekker hapjes in de vorm van een “cactuskomkommer”. Na het hoofdgerecht van Zweedse balletjes kwam een …
Nu het zomert in België, kochten we enkele kilo’s tomaten bij De Kijfelaar om tomatensaus te maken. Die kunnen we in de winter uit de diepvries halen!
Voor zijn verjaardag koos Niel tiramisu als vieruurtje. Met de bijpassende versiering, natuurlijk.
Na onze trip naar Berlijn, hadden we nood aan een aantal vegetarische maaltijden. Dit komt uit het boek ‘Dagen zonder vlees’: Parijse champignon, penne, pecorino, rucola (en zonder olijfjes uit Nice). Heerlijk! Met dank aan Niel voor de hulp bij het vullen van de penne.