Het recept voor deze kaneelbroodjes komt uit Weekend Knack, maar ik noteerde uit welk nummer precies. Voor zover ik me herinner een editie uit 2015. Het recept werd aangeleverd door Julie van Julie’s House in Gent.
Voor het deeg: 42 gr verse gist, 100 ml water, 175 gr boter op kamertemperatuur, 120 gr suiker, 6 gr zout, 255 ml melk, 1 ei, 900 gr bloem
Voor de vulling: 150 gr boter, 120 gr bruine suiker, 15 gr kaneel
Verwarm de oven voor op 175°C. Los de verse gist op 100 ml water. Meng boter, suiker, zout, melk, ei en bloem en voeg de gistoplossing toe. Meng dit alles tot een stevig deeg. Rol het deeg uit in een rechthoek. Besmeer het met boter en bestrooi met bruine suiker en kaneel. Rol het vervolgens stevig op tot een worst. Snijd in dikke schijven en leg op een bakplaat met bakpapier. Laat de kaneelbroodjes ongeveer 15 minuten rijzen onder een handdoek. Bak ze af in een voorverwarmde oven van 175°C gedurende 13 à 15 minuten.