Dessertjes en andere lekkernijen om van te genieten
 
Eitje

Eitje

We bestelden deze week weer eitjes bij De Kijfelaar, via Voedselteam Edegem. Dat betekent dat Niel op zondagochtend voor een zachtgekookt eitje zorgt. Vroeger deed hij dat met de hulp van papa, samen onderzochten ze wat de optimale kooktijd is voor een heerlijk zachtgekookt eitje. Na een hele tijd experimenteren, hanteren ze volgende werkwijze:

Begin met de eitjes te wegen en kies dan de eitjes die ongeveer even veel wegen. Hoeveel gram meer dan 50 gram? Dat is belangrijk voor de kooktijd straks. Dan een klein gaatje in de eieren prikken met een eierprikker, zodat ze niet barsten. Vervolgens het water aan de kook brengen en als het goed kookt de eitjes er voorzichtig inleggen met een schuimspaan. De kooktijd? Vijf minuten + hetzelfde aantal seconden als het aantal gram boven 50. Tot slot de eitjes er uit halen, even afspoelen onder koud water en nog eventjes laten nagaren. De rest van het gezin zorgt intussen voor thee, koffie, vers sinaasappelsap en een gedekte ontbijttafel. Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *