Dessertjes en andere lekkernijen om van te genieten
 
Yoghurtnest

Yoghurtnest

Voor mijn verjaardag dit jaar kreeg ik een yoghurtnest. Een prima manier om zelf yoghurt te maken. Het is heel eenvoudig! Je hebt nodig: yoghurt om mee te starten, glazen potjes (niet te groot), een keukenthermometer en natuurlijk het yoghurtnest. Verwarm de melk tot 50 °C, doe er een lepel yoghurt bij, even roeren, en zet de potjes dan zes uur in het yoghurtnest. Het resultaat is een heerlijke zachte yoghurt. Kries van à la tarte had me verwittigd dat de yoghurt redelijk lopend is. Dat was vooral het geval toen ik de eerste keer yoghurt maakte. Toen ik de volgende keren de yoghurt gebruikte die uit het yoghurtnest kwam, werd de yoghurt dikker van textuur. Heerlijk!

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *