Dessertjes en andere lekkernijen om van te genieten
 
Citroentaart

Citroentaart

Taart van een andere vrucht deze keer én een bewijs van mijn bewering in mijn vorige post: deeg uitrollen is niet mijn ding! Kijk maar op één van de foto’s, toen ik het uitgerolde deeg met de deegrol wou optillen, viel het in stukken uit elkaar. Ik heb dan maar de afzonderlijke stukken in de vorm gelegd, dat zag er niet uit! Wanneer we terug mogen buitenkomen, vind ik het wel een idee om daarover eens een lessenreeks of workshop te volgen. Als dat geen goed voornemen voor 2021 is!

Gelukkig, van zodra de citroencrème op de vorm ligt, zie je er niets meer van. Ook de schuimpjes en het branden ervan is goed gelukt. De versiering van de kleine taartjes, met het overschot van het deeg, zijn een creatie van Niel. Het recept is online te vinden: citroentaart van Roger Van Damme. Oh ja… ik doe het zonder rum. Dat is best wel lekker, maar de jongelui hier in huis zijn geen fan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *