Dessertjes en andere lekkernijen om van te genieten
 
Tarte Bourdaloue

Tarte Bourdaloue

Comfort food tijdens deze soms grijze decemberdagen! Opnieuw een recept uit het boekje “Desserts et douceurs de mon enfance”: Tarte Bourdaloue. Deze taart zou uitgevonden zijn door een bakker uit de Rue Bourdaloue in Parijs. Ik was erg in mijn nopjes, het gebeurt niet zo vaak dat het eindresultaat er bijna hetzelfde uitziet als in het kookboek. Maar… de vulling, die bestaat uit 30 cl room, 2 eieren, 100 gr suiker, 120 gr amandelpoeder en de binnenkant van een vanillestokje, was helemaal niet lang genoeg gebakken en nog bijna vloeibaar. Daarom heb ik de taart opnieuw in de oven gezet, een uur lang op 100 °C en toen was het veel beter. Alweer iets geleerd voor de volgende keer! Het taartdeeg is brokkeldeeg, daarmee heb je alle informatie om ook zelf aan de slag te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *