Bavarois
Een bekentenis… ik maak niet graag bavarois. Dat lange roeren! Eerst om de vanillesaus te laten binden, daarna om alles te laten afkoelen vooraleer de room erbij te doen. Lekker is het wél natuurlijk, dus eens per jaar pak ik al mijn moed bij elkaar en begin te roeren. Het …
Verjaardagstaart
’s Ochtends frambozen gaan plukken in de zelfpluktuin in Edegem, en dan een verjaardagstaart gemaakt voor een kersverse 17-jarige! Het recept komt uit mijn bakboek van Roger Van Damme, en is ook online te vinden: recept verjaardagstaart.
Marquise
O jee, het is al juni en ik heb nog geen enkel dessert gemaakt van het to-do lijstje voor 2019! Gelukkig zijn er lange weekends en studenten die wat extra verwenning kunnen gebruiken. Dit vinden ze een top-vieruurtje, dat we jaren geleden voor het eerst aten bij vriend Didier, die …
Quiche
Een heel klein potje zaadjes groeide – overgeplant in een grote bloempot – uit tot een heus dille-bos op de vensterbank van Niel. Tijd dus voor gerechtjes met dille! Warme komkommer met dille is lekker, net als een eierslaatje met dille voor op de boterham. Daarmee was de dille nog …
Vrolijk Pasen!
Het hoeven niet altijd chocolade eieren te zijn in de paastijd. Eerder deze vakantie bakte ik – zoals de voorbije jaren – sterrenkoekjes voor een jarige. Met de overschot van het deeg en de gekleurde glazuur maakte ik paaskoekjes. Vrolijk Pasen!
Speculaasparfait
Opnieuw een dessert van Roger Van Damme: speculaasparfait! Het grote voordeel van dit dessert is dat het in de diepvries bewaard wordt. Je kan het dus maken tijdens een rustiger moment (de krokusvakantie bijvoorbeeld 🙂 ) om dan later op te eten. Je kan – zoals op de foto – …
Zoet 2019!
Op de valreep… mijn laatste dessert-voornemen van 2018 gemaakt: éclairs! Soesjes gevuld met heerlijke banketbakkersroom, volgens het recept van Roger Van Damme. Al lukte het vullen me niet zo goed deze keer, dus heb ik de koekjes opengesneden zodat er lekker veel crème in de éclairs kon. Een kleine rondvraag …
Hartenwafels
Vandaag aten we hartenwafels. Hiervoor gebruik ik het recept van Roger Van Damme, ook online te vinden: recept wafels. Met het hartenwafelijzer bakken we telkens vijf hartjes. Om de beurt krijgen de Desserts and more gezinsleden dan twee wafeltjes. Om te beleggen met boter en suiker, slagroom, confituur,…