Desserts and more

Dessertjes en andere lekkernijen om van te genieten
 
Desserts and more

Vegetarische pasta

Dit eten we al twintig jaar bijna wekelijks. Het recept is van mijn schoonmoeder. Het is smakelijk en verveelt nooit. Je kan een grote pot maken en invriezen, zodat je tijdens de week snel iets lekkers op je bord hebt. Klik hier voor het recept: recept vegetarische pastasaus.

Driekoningentaart

6 januari – Driekoningen! Het is hier intussen een echte traditie om op die dag zelf driekoningentaarten te bakken. Het recept komt uit de ouderbijlage bij het kleutertijdschrift Pompoen, van januari 2007. De vulling kan ook heel gemakkelijk door (kleine) kinderen mee bereid worden. Hier is het recept: recept driekoningentaart.

Peperkoekenhuisje

Knibbel knabbel knuisje… wie knabbelt er aan mijn huisje? Creatieve Niel met vakantie én zin in snoepjes, heeft een peperkoekenhuisje gemaakt. De eerste uitdaging was het bouwen van het huisje. Hij gebruikte hiervoor glazuur op basis van eiwit en poedersuiker (2 eiwitten opgeklopt met 350gr poedersuiker) en dat was redelijk …

Kerstcadeautjes!

Cadeautjes van en voor het hele gezin die de volgende weken en maanden goed van pas zullen komen. Twee nieuwe kookboeken met tal van nieuwe recepten om uit te proberen, een vorm om madeleines te maken en een flexibele tulband. Die kan ik gebruiken om theekoek te maken of een …

Theekoek

Nog een recept uit “De keuken van ons vader”, net als de gateau truffé. Het is geen cake, het is geen brood, het is iets tussen de twee. Gebak op basis van gistdeeg, met veel rozijntjes en parelsuiker.