Dessertjes en andere lekkernijen om van te genieten
 
Desserts and more

Recept Gâteau truffé

Dit recept komt uit het boek “De keuken van ons vader”, verkrijgbaar bij www.minestrone.be (met dank aan de uitgeverij voor de toestemming het recept hier te vermelden).

2 eierdooiers, 2 zakjes vanillesuiker, 250 g boter op kamertemperatuur, 500 g poedersuiker, 200 g grof geraspte zwarte chocolade, 200 g grof geraspte mekchocolade, 1 kopje lauwe melk en 2 dozen Madeirakoekjes

Klop de eierdooiers, samen met de vanillesuiker en de malse boter op tot een romige massa. Klop de poedersuiker er geleidelijk onder. Roer de chocolade erdoorheen. Voeg de lauwe melk toe, zodat de chocolade smelt.

Neem een plastic doos en bedek de bodem met koekjes, zet koekjes rechtop tegen de zijwanden met de bolle kant naar buiten. Kleef ze vast met wat beslag. Bestrijk de koekjes onderaan met beslag en leg opnieuw een laag koekjes. Ga zo verder en eindig met een laag koekjes. Kleef de opstaande randen vast met beslag. Laat de gâteau truffé indien mogelijk meerdere dagen in de koelkast staan zodat de smaken goed op elkaar kunnen inwerken. Laat ze een paar uur op kamertemperatuur komen alvorens op te dienen.