Recept Appeltaart

Het recept voor deze Appeltaart komt uit een boekje dat we kochten in Strasbourg: “Quand nos Grands-mères Cuisinaient en Alsace”. Ik geef jullie hier graag een vertaling!

Voor de taart: 1 kant-en klare kruimeldeeg, 1 kg appelen, 30 gr suiker

Voor de flan: 15 cl room, 15cl melk, 80gr suiker, 2 eieren, 1 vanillestokje

Eerlijkheid gebied me te zeggen dat in het boekje zelf kruimeldeeg gemaakt wordt. Maar zelf deeg maken, en vooral uitrollen, is niet echt mijn ding, dus ben ik hier al altijd voor de “luie” versie gegaan.

Bekleed een bakvorm met het kruimeldeeg en prik er gaatjes in met een vork. Schil de appelen, snijdt ze in fijne schijfjes en schik ze in spiraalvorm op het deeg. Werk van buiten naar binnen.

Bestrooi de appelen met de suiker en plaats 20 minuten in een oven van 180 °C.

Intussen kan je de flan maken. Meng suiker en eieren in een kom. Voeg er vervolgens de room, melk en de inhoud van het vanillestokje aan toe.

Wanneer de appelen voldoende gebakken zijn, giet je de flan erover. Plaats terug in de oven gedurende ongeveer 20 minuten. Meteen nadat je de taart uit de oven hebt gehaald, bestrooi je ze met poedersuiker.