Recept Chocolademousse

Het recept van de chocolademousse is gebaseerd op een recept uit een boekje dat ik in 2008 kreeg van de vereniging Kom op tegen kanker, uitgegeven bij Lannoo. De Belgisch-Zweedse topkok Christer Elfving selecteerde een aantal desserten uit de kookboekenreeks Lekker & licht van Francine Vermeiren. Lekker én gezond, wat wil een mens nog meer… Met dank aan de uitgeverij voor de toestemming het recept te vermelden.

400 gr magere plattekaas (na experimenteren vind ik die van Danone het meest geschikt), 8 eetlepels suiker, 6 eetlepels melk, 2 eieren, 220 gr donkere chocolade

Splits de eieren. Doe de dooiers in een kopje en het eiwit in een vetvrije schaal.

Klop het eiwit stijf, samen met de helft van de suiker.

Breek de chocolade in stukken en laat deze smelten op een zacht vuurtje. Voeg de melk toe, roer goed.

Voeg als de chocolade gesmolten is de eierdooiers toe en roer tot je een smeuïge massa krijgt.

Doe de andere helft van de suiker in een kopje en doe er 4 lepels water bij. Roer goed en meng dit ook door de chocolade. Meng alles goed.

Spatel de plattekaas door de chocolade.

Als laatste schep je het opgeklopte eiwit voorzichtig door de chocolademousse.

Verdeel over kleine schaaltjes, meestal doe ik de chocolademousse in een grote diepe schotel. Afwerken met hagelslag!