Dessertjes en andere lekkernijen om van te genieten
 
Desserts and more

Recept Crème Caramel

Dit recept komt uit het boek “Desserts et doucers de mon enfance”, mijn eigen vertaling.

100 gr suiker, 30 gr boter, 33cl volle melk, 1 vanillestokje, 4 eieren

Verwarm de oven voor op 150 °C.

Laat 50 gr suiker met twee soeplepels water smelten in een potje tot het karamel wordt, doe er dan de boter bij. Roeren tot het geheel terug wat consistentie krijgt en vervolgens in de potjes gieten.

Laat de melk koken met het vanillestokje in twee gesneden, voeg 50 gr suiker toe. Haal van het vuur en laat vijf minuten rusten, haal er dan het vanillestokje uit.

Klop de eieren op en giet er beetje bij beetje de gekookte melk bij. Blijf roeren. Giet in de kommetjes en plaats ze 35 à 40 minuten au bain marie in de oven, met middelmatige warmte. Het water mag niet koken. Controleer met je vinger: de crème moet lichtjes weerstand bieden als je er op drukt.

Laat de kommetje afkoelen vooraleer je ze in de oven zet.