Recept Driekoningentaart

Dit recept komt uit de ouderbijlage van het kleutertijdschrift Pompoen van januari 2007. Geabonneerd zijn we al lang niet meer, de driekoningentaart maken we sindsdien wel elk jaar.

Met volgende hoeveelheden kan je drie taarten (ter grootte van een soepkom) en een paar kleinere koekjes maken.

3 rollen kant-en-klaar bladerdeeg, 140 gr gesmolten boter, 180 gr amandelpoeder, 160 gr suiker, 2 eigelen voor het deeg en 2 eigelen voor de afwerking, een noot/boon

Rol het deeg uit. Snij twee even grote cirkels uit rondom een soepkom of een kleine slakom.

Maak de vulling: roer de amandelpoeder, suiker, gesmolten boter en 2 eigelen goed door elkaar.

Smeer de vulling uit op een deegcirkel. Verstop de boon er in.

Leg de tweede deegcirkel op de eerste.

Duw de twee deegcirkels op elkaar met je vingers. Zorg dat er geen opening meer is.

Van deeg dat over is, kan je versiering maken voor op de taart: ogen, neus en mond om een koning te maken. Iets anders kan ook. Bestrijk het deeg met eigeel.

Ongeveer 25 minuten bakken in een oven van 200°C.