Recept Frangipanetaart

Dit recept is gebaseerd op een recept uit het boek “De keuken van ons moeder”, verkrijgbaar bij www.minestrone.be (met dank aan de uitgeverij voor de toestemming het recept hier te vermelden). De versie die ik hier geef, verschilt een beetje van het oorspronkelijke recept. Ik gebruik van alles de dubbele hoeveelheid om mijn taartvorm mooi te kunnen vullen en ik doe ook amandelpoeder in de taart.

Voor de taart: 1 rol kant-en-klaar bladerdeeg, 6 eieren, 200 gr suiker, 200 gr gesmolten boter, 100 gr kokospoeder, 100 gr amandelpoeder, 200 gr gekonfijt fruit, 200 gr zelfrijzende bloem
Voor de afwerking: poedersuiker gemengd met water en gekonfijte kersen

Rol het bladerdeeg uit en bekleed een taartvorm ermee. Meng de eieren met de suiker, de gesmolten boter, het kokospoeder, het amandelpoeder, het gekonfijt fruit en de zelfrijzende bloem tot een homogeen beslag. Doe in de taartvorm en bak gedurende 25 minuten in een oven van 200°C.
Haal de taart uit de vorm, lepel de fondant erover en versier met de kersen.