Recept Oma’s wafels

Dit recept komt uit ‘Ons Bakboek’, uitgave van KVLV vzw.
Ons Bakboek is het basisboek van de bakboeken en de zoete zus van het welgekende Ons Kookboek®, dè kookbijbel van Vlaanderen. Beide boeken zijn nog steeds verkrijgbaar via kvlv.be. Met dank aan KVLV voor de toestemming het recept hier te vermelden.

500 gr bloem, snuifje zout, 1/2 koffielepel bakpoeder, 300 gr griessuiker, 2 zakjes vanillesuiker, 1/2 zakje vanillepoeder, 400 gr boter, 6 eieren

Doe de bloem, het zout, het bakpoeder, de griessuiker, de vanillesuiker en het vanillepoeder in een diepe kom. Maak er een kuiltje in.

Smelt de boter, klop er de eieren in los en giet in het kuiltje. Meng en roer krachtig tot een gladde massa.

Laat het beslag enkele uren rusten.

Breng het wafelijzer op temperatuur en bestrijk het met gesmolten boter of een andere vetstof. Stort er het beslag in en bak de wafels goudbruin.

Laat afkoelen op een taartrooster.