Recept Spinaziebereiding in de oven

Dit recept komt van Bavo van De Kijfelaar, de bioboerderij waar we wekelijks een groentepakket bestellen via Voedselteam Edegem.

3 grote zoete aardappelen, 750 gr verse spinazie, 2 rode uien, 2 teentjes knoflook, 4 eieren losgeklopt met een beetje room of melk, een doosje zachte geitenkaas, geraspte kaas, peper, zout, tijm

Boen de zoete aardappels schoon en snijd ze met de mandoline in dunne plakjes (ik deed het met de hand). Vet een ovenschaal in met olijfolie en schik de plakjes op de bodem en langs de kant, in meerdere laagjes. Sprenkel er olijfolie over en zet 10 minuten in de oven op 200 °C. Spoel de spinazie, laat slinken in een grote pot en vervolgens goed uitlekken in een vergiet. Snipper uit en look en stoof zacht met de tijm. Voeg de spinazie toe.
Meng de eieren met de geitenkaas en voeg royaal peper en zout toe.
Als de zoete aardappelbodem klaar is, schik je de spinazie er op en overgiet je het geheel met het eier/kaasmengsel. Werk af met wat geraspte kaas. Bak in de oven gedurende ongeveer 15 minuten.