Dessertjes en andere lekkernijen om van te genieten
 
Desserts and more

Recept Theekoek

Dit recept komt uit het boek “De keuken van ons vader”, verkrijgbaar bij www.minestrone.be (met dank aan de uitgeverij voor de toestemming het recept hier te vermelden).

500 gr bloem, snuifje zout, 40 gr verse gist, 200 ml lauwe melk, 3 zakjes vanillesuiker, 4 eieren, 250 gr boter op kamertemperatuur, 250 gr rozijnen, 350 gr parelsuiker

Doe de bloem in een mengkom. Maak een putje. Strooi wat zout op de rand. Brokkel de gist in het putje en giet er de melk op, samen met de vanillesuiker. Laat even rusten.

Meng het gistmengsel onder de bloem en kneed de eieren er één voor één onder. Voeg de boter toe, samen met de rozijnen en de parelsuiker. Kneed goed.

Stort het beslag in een tulbandvorm en plaats die in de nog koude oven. Zet de oven op 240°C. Laat de theekoek rijzen in de oven. Zet daarna de oven op 150°C en bak de theekoek 50 minuten.

Haal de theekoek uit de vorm en laat hem afkoelen op een taartrooster.