Dit recept komt uit ‘Ons Bakboek’, uitgave van KVLV vzw.
Ons Bakboek is het basisboek van de bakboeken en de zoete zus van het welgekende Ons Kookboek®, dè kookbijbel van Vlaanderen. Beide boeken zijn nog steeds verkrijgbaar via kvlv.be. Met dank aan KVLV voor de toestemming het recept hier te vermelden.
150 gr boter, 2 eieren, 100 gr bruine suiker, 75 gr gemalen kokos, 100 gr havermout, 250 gr zelfrijzende bloem, bloemsuiker, gemalen kokos voor de versiering, paaseitjes
Kneed met je handen de boter met de suiker en de eieren in een kom.
Doe de kokos, de havermout en de bloem erbij en kneed tot alles goed gemengd is.
Maak van het deeg balletjes ter grootte van een pingpongbal. Leg de deegballetjes op de ovenplaat en duw met je duim een kuiltje in elk balletje.
Bak de balletjes gedurende 20 minuten in de oven (175 °C). Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.
Maak ondertussen een suikerglazuur door de bloemsuiker met enkele druppels water tot een papje te roeren.
Besmeer de binnenkant van de kuiltjes met deze suikerglazuur. Strooi er wat geraspte kokos in en leg een eitje in het nest.