Dessertjes en andere lekkernijen om van te genieten
 
Appeltaart in Parijs

Appeltaart in Parijs

Oude appeltaart, al ontelbare keren gemaakt, dus het eerste recept om uit te proberen in ons Parijse keukentje. Zonder weegschaal, zonder bakvorm… Gelukkig is dit een recept waarbij je amper moet wegen. Behalve de boter, maar intussen kan ik 25 gram boter wel ongeveer inschatten. Een andere uitdaging was de ingrediënten. In eerste instantie vond ik geen zelfrijzende bloem in de buurtsupermarkt. Ook geen bakpoeder. Gelukkig wel bicarbonaat, zo had ik toch iets om het deeg luchtiger te maken. Intussen zag ik een paar dagen later wél “farine de blé pour gâteaux” (was dus wellicht gewoon uitverkocht) én vond ik bakpoeder in de biosupermarkt. In plaats van mijn vertrouwde bakvorm gebruikte ik een glazen ovenschaal, en dat werkte eigenlijk even goed. Het resultaat was mijn oude vertrouwde appeltaart, maar toch een tíkkeltje anders…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *