Dessertjes en andere lekkernijen om van te genieten
 
Slasoep

Slasoep

Een tweetal weken geleden schreef Bavo van De Kijfelaar, de bioboerderij waar we via Voedselteams onze groenten en fruit kopen, in zijn wekelijkse mail over ‘de paradox van de bioboer’. Na de extreme droogte van mei en juni groeit alles nu snel en kan er een massa sla geoogst worden. Maar veel klanten zijn momenteel met vakantie… Ik ging in op de oproep aan wie thuis is om veel sla te eten en bestelde, behalve sla om meteen op het menu te zetten, drie extra kroppen om soep te maken. Er zaten drie prachtexemplaren in ons pakket:

Ik vond online een recept van Jeroen Meeus: recept slasoep met kippenballetjes, en ging aan de slag. Omdat ik de soep wil invriezen, heb ik nog geen kruidenkaas toegevoegd en ook nog geen kippengehaktballetjes. Toch heb ik al een kommetje soep verorberd om te proeven.

Lekker en veelbelovend! De kruidenkaas en de kippengehaktballetjes gaan het helemaal af maken. Nu staan er alvast vier porties in onze diepvries. Wordt vervolgd in de winter…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *