Dessertjes en andere lekkernijen om van te genieten
 
Far met verse pruimen

Far met verse pruimen

Van een voedselteam collega-vrijwilliger kreeg ik pruimen, vers van de boom gevallen en opgeraapt, heerlijk! De pruimen die heel erg rijp waren of lichtjes geblutst, heb ik verwerkt in een Bretoense far. Dit gebak uit Bretagne lijkt op wat wij flantaart noemen en wordt vaak gemaakt met rozijnen of gedroogde pruimen die eerst in rum geweekt worden. Zoals met veel traditioneel gebak, maakt iedereen er zijn eigen versie van. Er staat een recept in mijn boekje met Bretoense dessertrecepten, ook online is er heel wat te vinden. Ik geef jullie hier mijn versie, met verse pruimen en zonder rum: recept far met verse pruimen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *