Desserts and more

Dessertjes en andere lekkernijen om van te genieten
 
Desserts and more

Kersenclafoutis

C’est le temps des cerises, dus hét moment om kersenclafoutis te maken. Uit mijn boekje “Desserts et douceurs de mon enfance”. Het is eigenlijk zeer simpel: 6 eieren, 200 gr suiker, 150 gr bloem en 75cl melk. En 500 gr ontpitte kersen! Het was geleden van toen de kinderen klein …

Granola

Een vijftal jaar geleden schreef ik over de muesli die ik zelf maakte, en die ik veel lekkerder vind dan kant-en-klaar gekochte. Intussen weet ik dat waar ik toen over schreef, geen muesli is maar granola. Want sinds ik granola begon te maken, vroegen we ons natuurlijk af wat het …

Charlotte

Nog een recept uit mijn allernieuwste boek: “Charlotte au chocolat”. Op het eerste zicht lijkt dit wel wat op de Gateau truffé, de allereerste post uit deze blog. Maar het recept is toch wel heel anders en vooral: je hoeft geen 400gr chocolade te raspen! De koekjes worden ondergedompeld in …

Tarte au sucre

2022 is alweer twee maanden ver, hoog tijd voor een nieuwe blogpost! Uit mijn allernieuwste kookboek-aanwinst dan nog wel. Terwijl we amper de kans hebben gehad om uit mijn kerstcadeaus iets te maken (wél al gedaan hoor, Tim heeft het paardenstoofvlees uit het boek van Seppe Nobels gemaakt), zag Tim …

Tarte Bourdaloue

Comfort food tijdens deze soms grijze decemberdagen! Opnieuw een recept uit het boekje “Desserts et douceurs de mon enfance”: Tarte Bourdaloue. Deze taart zou uitgevonden zijn door een bakker uit de Rue Bourdaloue in Parijs. Ik was erg in mijn nopjes, het gebeurt niet zo vaak dat het eindresultaat er …

Crème Caramel

Zoals gezegd in het vorige bericht, er stond nog een dessert uit mijn nieuwste dessertenboek in de koelkast: crème caramel. De eerste keer dat ik iets au bain marie in de oven maak. Een volgende keer mag er méér caramel zijn, ik zou hem ook graag donkerder hebben, zodat je …

Macarons de Nancy

Het is een hit, mijn nieuwste boek! Deze keer maakte ik Macarons de Nancy, niet de gevulde macarons, maar wel de “gekrakeleerde”. Enfin, dat zouden ze moeten zijn, maar dat stukje is nog niet gelukt. Je moet ze bestrijken met water en daarna poedersuiker op strooien. Dan een uurtje laten …

Suikertaart

Na mijn verjaardag ben ik weer een dessertenboek rijker, joepie! Er staan tal van heerlijke traditionele recepten in, om te beginnen koos ik voor een gebak dat ik nog niet eerder maakte. Suikertaart, een vorm van brioche die je volgens het boek zowel bij het ontbijt als bij het vieruurtje …

Kaastaart

Augustus… tijd om mijn lijstje van desserten die ik dit jaar zeker wou maken eens te bekijken! Onze eerste jarige van de maand mocht een keuze maken en dat was: kaastaart van Roger! Het recept van Roger Van Damme staat ook online: kaastaart. Bakken maar!